αποθήκευση του κρασιού

Για μακροχρόνια αποθήκευση, η θερμοκρασία για όλα τα κρασιά θα πρέπει να είναι δροσερή και σταθερή μεταξύ 10°C και 15°C διότι ακραία ζέστη ή κρύο μπορεί να καταστρέψουν το κρασί. Επίσης, τα κρασιά με φελλό πρέπει να αποθηκεύονται οριζόντια για να διασφαλιστεί ότι ο φελλός έρχεται σε επαφή με το κρασί. Εάν ο φελλός ξεραθεί και εισχωρήσει αέρας, το κρασί θα οξειδωθεί. Τα κρασιά πρέπει να κρατηθούν μακριά από το δυνατό φως. Η φυσική ηλιοφάνεια ή το τεχνητό φως μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη αλλοίωση. Τέλος, κρατήστε τα κρασιά μακριά από κραδασμούς προκειμένου να διατηρηθούν ανενόχλητα.

μετάγγιση

Πολλά από τα κρασιά που θα είναι διαθέσιμα στο Tselepos Cellar είναι αρκετών ετών, που πιθανών θα έχει ως αποτέλεσμα με το άνοιγμα και το σερβίρισμα της φιάλης να εμφανιστεί βαρύ ίζημα. Για το λόγο αυτό, τα κρασιά θα χρειαστούν μετάγγιση.

Βήματα για σωστή μετάγγιση

– 1 –
Αφαιρέστε οριζοντίως τη φιάλη από το ράφι και τοποθετήστε την σε καλάθι μετάγγισης, εάν διατίθεται. Διαφορετικά κρατήστε προσεκτικά τη φιάλη σε όρθια θέση (ιδανικά για καποιες ώρες πριν το άνοιγμα) διασφαλίζοντας ότι το ίζημα δεν αναταράσσεται.

– 2 –
Βγάλτε απαλά το επάνω μέρος του καψυλίου και καθαρίστε το επάνω μέρος της φιάλης καθώς και τον λαιμό της. Αφαιρέστε τον φελλό πολύ προσεκτικά.

– 3 –
Με τη βοήθεια του καλαθιού μετάγγισης ή κρατώντας προσεκτικά τη φιάλη, μεταγγίστε με αργή ταχύτητα το κρασί στην καράφα μετάγγισης, μέχρι το σημείο όπου θα δείτε το ίζημα κοντά στο λαιμό της φιάλης. Σε αυτό το σημείο σταματήστε τη μετάγγιση. Το κρασί σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Close
Close

Είσοδος

Close

Καλάθι (0)

Cart is empty Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.γλώσσα


0